تولید محتوا
برای سایت
استراتژی تولید محتوا یک رشته نسبتاً جدید در توسعه وب است. مارگوت بلومشتاین، استراتژیست برند و محتوا در Appropriate Inc، آن را به عنوان “برنامه ریزی برای ایجاد، تجمیع، تحویل و مدیریت محتوای مفید، قابل استفاده و مناسب در یک تجربه” تعریف می کند.
برای ما غیرعادی نیست که با مشتریانی با محتوای زیر در سایت آن ها کار کنیم:
• کتابخانه منابع
• پرسش و پاسخ
• اخبار
• شغل و کار داوطلبانه
• وبلاگ
• درباره صفحه (چشم انداز ما، داستان ما)
• دایرکتوری خدمات
• صفحات عضویت
• داستان های تاثیرگذار
• نقشه های ارائه دهندگان خدمات
بدون به کارگیری استراتژی، سایت ها یی با این حجم از محتوا می توانند به سختی مدیریت شوند و تجربه ای کمتر از حد مطلوب را برای کاربران سایت فراهم کنند.
در این مقاله نکاتی آمده است که در تولید محتوا مطلوب، کارآمد خواهند بود.
عملکرد تولید محتوا موجود چگونه است؟
از طریق ابزاری مانند Google Analytics به آمار دسترسی پیدا کنید. چیزهای زیادی وجود دارد که می توانید در مورد محتوای موجود و تاثیرات تولید محتوا سایتتان را بیابید که در حرکت به جلو کمک می کند. یک راه برای نزدیک شدن به این موضوع این است که یک صفحه گسترده از تمام محتوا ایجاد کنید و سپس چند سؤال کلیدی را انتخاب کنید، مانند:
کم بازدیدترین صفحات کدامند؟
پربازدیدترین صفحات کدامند؟
صفحاتی که بالاترین نرخ پرش را دارند کدامند؟
رایج ترین بازدید های کاربر چیست؟
در این مرحله به راحتی می توان به جزئیات توجه کرد، اما به یاد داشته باشید که تصویر کلی را در ذهن داشته باشید و به نحوه ارتباط هر قطعه از محتوا با محتوای دیگر توجه کنید.
پاسخ به این سؤالات شما را هنگام تصمیم گیری در مورد حفظ، حذف و ویرایش محتوایی یاری می کند.
مخاطبان محتوا چه کسانی هستند؟
اگر دارای مخاطبان هدف متنوعی هستید که اغلب نیازهای پیچیده و متفاوتی دارند، اولین قدم این است که آن ها را شناسایی کرده و اولویت بندی کنید. یکی از راه های انجام این کار، نقشه برداری ذهنی است.
هنگامی که مخاطبان را شناسایی و اولویت بندی کردید به اطلاعات مورد نیاز آن ها در وب سایت فکر کنید. ذینفعان، روزنامه نگاران و داوطلبان همگی اطلاعات متفاوتی میخواهند. چگونه می توانید بازدید آن ها را در سایت تا حد امکان آسان کنید؟ بخشی از پاسخ این موضوع نه تنها در نقشه سایت نهفته است، بلکه در تابلوی راهنما و طرح صفحه اصلی نیز وجود دارد.
اهداف وب سایت چیست؟
نیازهای مخاطبان باید با نیازهای شما به عنوان یک سازمان متعادل باشد.
آیا به دنبال این هستید که مثلاً درآمدتان را افزایش دهید، داوطلب ثبت نام کنید یا تماس های رسانه ای بیشتری ایجاد کنید؟
وقتی این کار را انجام دادید به صفحه گسترده محتوای اصلی برگردید و مشخص کنید که برای چه کسی است، چه کاری انجام می دهد و چگونه به اهداف وب سایت می رسد.
آیا صدا و لحن متمایز دارید؟
سایت یک برند باید صدا و لحن متمایز داشته باشد.
قبل از نوشتن هر گونه محتوایی برای سایت ، مطمئن شوید که سندی از اصول و نمونه هایی از نوع زبانی که استفاده می کنید دارید. این را با تیم طراحی و توسعه سایت به اشتراک بگذارید.
پیام های کلیدی چیست؟
پیامها جوهره چیزی هستند که میخواهید مخاطبان درباره شما و کارتان بدانند. اما آن ها همان محتوا نیستند. آن ها بر محتوایی که انتخاب میکنید و ایجاد میکنید، نقشه سایت، طراحی و دعوت به عمل تأثیر میگذارند. ممکن است پیام های متفاوتی برای مخاطبان مختلف داشته باشید.
آیا فهرستی از موضوعات دارید؟
چیزهای زیادی وجود دارد که می توانید در مورد آن ها بنویسید. چالش این است که حوزه های موضوعی را پیدا کنید که با اهداف سازمانی و نیازهای کاربر مطابقت دارد. اگر مخاطبان ، آن چه را که میخواهند و پیامهای کلیدی که میخواهید با آن ها ارتباط برقرار کنید، شناسایی کردهاید، آن گاه آماده هستید.
مخاطب + پیام = موضوعات
در «استراتژی محتوا برای وب» پیشنهاد میشود که یک نقشه موضوعی ایجاد کنید که نشان می دهد موضوعات چگونه با یکدیگر و همچنین به بخش ها، پیام ها و کانال های کاربر مرتبط هستند.
فراداده چیست؟
ابرداده «اطلاعات مربوط به دادهها» است. کلمات و اعدادی که به بخشهای خاصی از محتوا اختصاص داده میشوند تا قابل یافتن باشند. موتورهای جستجوی وب هنگام فهرست بندی محتوا در نتایج جستجو به دنبال آن میگردند.
فراداده باید:
موضوع محتوا را منعکس کند
با انواع موضوعات سازگار باشد
متا دیتا که باید مطمئن شوید در هنگام آپلود و ویرایش محتوا در آن قرار داده اید.
برچسب عنوان
باید مهمترین اطلاعات را در ابتدا قرار دهد تا در صفحه نتایج موتور جستجوی Google (حدود 55 تا 65 کاراکتر از جمله فاصله) نشان داده شود.
برچسب توضیحات
همچنین باید مهمترین اطلاعات را در اولویت تولید محتوا قرار دهید (تقریباً 156 کاراکتر با فاصله). برچسب عنوان و توضیحات هر دو باید قانع کننده باشند.
برچسب کلمات کلیدی
از طولانی ترین تا کوتاه ترین، باید با کاما از هم جدا شوند.
آیا محتوا برای آینده آماده شده است؟
وقتی محتوا آنلاین شد، کار تمام نمی شود. استفاده از ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس کمک می کند تا نحوه عملکرد را شناسایی کرده و بر اساس آن، محتوا را تنظیم کنید. مطمئن شوید که برنامهای برای به روزرسانی پیوندهای شکسته، افزودن محتوای جدید و ویرایش محتوای قدیمی وجود دارد.